Maatschappij en Welzijn

Je leert een persoonlijke en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je doet dit vanuit mens- en natuurwetenschappelijke disciplines zoals psychologie, sociologie, pedagogie en biologie.
Op die manier leer je zorg te dragen voor gezondheid en welbevinden.

Je krijgt inzicht in het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties. Je leert kritisch omgaan met maatschappelijke vragen en verschijnselen. Je groeit in verbondenheid met de mensen rondom jou doordat je steeds beter sociale en communicatieve vaardigheden kunt toepassen in de meest diverse situaties.

We focussen hierbij op verschillende interessegebieden die leerlingen kunnen helpen bij de oriëntering naar een bepaalde studierichting in de tweede graad binnen het domein Maatschappij en welzijn.

Droom je ervan schoonheidsspecialiste te worden?
Ben je klaar voor anderen een goed gevoel en een verzorgd lichaam te geven ?
Als je door onze gangen loopt ruik je de heerlijke geuren van de verzorgingsproducten en parfums.

In onze lokalen voel je de rust en een ontspannen sfeer.
Onze afdeling draagt zorg voor het innerlijke en het uiterlijke Feel Good.
In de basisoptie Care schoonheidsverzorging ontdek je welke technieken en werkmethodes er nodig zijn om jou laten door te groeien tot een goede schoonheidsspecialiste.

Je wordt creatief uitgedaagd. Je leert nieuwsgierig omgaan met nieuwe looks in make-up. Je experimenteert met verschillende materialen zoals een make-up penselen, manicure materiaal.

Je oefent allerlei creatieve vaardigheden en technieken in op jezelf en je medeleerlingen. Je onderzoekt hoe jij jouw gelaat goed kan verzorgen. Je ontplooit jezelf zelfvertrouwen.

Deze basisoptie en leuke projecten helpen jou bij de keuze van een meer definitieve studierichting in de 2de graad waar jij verder kan uitgroeien tot de beste versie van jezelf…

Scroll naar boven