Bakkerij

Onze opleiding tot bakker wil jou de nodige vakbekwaamheid aanleren in bakkerij (brooddegen), banketbakkerij (taarten en gebakjes) en confiserie (chocolade, marsepein en suiker) tijdens de praktijklessen (8/16/18u).
In de 3e graad staat er een stage op het programma. Zowel technische vakken Bakkerij als PAV, ICT en taal- en rekenvaardigheden vind je terug in het programma.

Deze veelzijdige richting is zeer praktijkgericht. Je krijgt slechts weinig algemeen vormende vakken.
Bijzonder veel aandacht gaat naar de regelgeving over gezondheid, veiligheid, hygiëne en milieu.

Dank zij de vele praktijkuren kan je op het einde van de 3de graad zelfstandig verschillende soorten brood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten bakken.
Ook ijs-, chocoladebereiding en het bewerken van suikerwerk en marsepein heb je in de vingers.
Bovendien leer je je eindproducten creatief decoreren en passend garneren.

Scroll naar boven