Economie -
Moderne Talen

Je combineert inzicht in de complexiteit van de sociaal-economische samenleving met de vervolmaking van je communicatieve vaardigheden en talenkennis.

Economie – Moderne talen is voor jou een geschikte studierichting als:

  • je een meer dan gewone belangstelling hebt voor aspecten van het economisch handelen,
  • je helder, logisch, analytisch en kritisch kunt denken,
  • je gemotiveerd bent voor talenstudie, je bereid bent de vier vaardigheden voortdurend te oefenen en spreekdurf bezit,
  • je interesse hebt voor intermenselijke contacten, die je door de kennis van vreemde talen kunt verruimen,
  • je geïnteresseerd bent in literatuur en cultuur,
  • je een studierichting beoogt die je goed voorbereidt op (economisch) hoger onderwijs dat eerder praktijkgericht is (professionele bachelors).

Heb je interesse in de actualiteit en wil je begrijpen hoe onze economie werkt? Heb je een gezonde dosis interesse voor de werking van de markt, de rol van het geld, de keuzes van consumenten, de internationale omgeving en de invloed van de media, dan is de richting economie iets voor jou. Heb je een talenknobbel, a knack for languages ou une bosse des langues? Ben je geïnteresseerd in anderstalige literatuur en vind je het boeiend om na te denken over taal op zich? Dan is Economie - moderne talen jouw richting!

Volgde je geen Economie in de tweede graad? Dan kan je nog steeds kiezen voor deze richting, maar wordt er van jou wel een extra inspanning verwacht om specifieke inzichten en vaardigheden te verwerven.

De verdere doorstromingsmogelijkheden naar het hoger onderwijs zijn zeer uitgebreid. Eigenlijk kan enkel voorbehoud gemaakt worden voor richtingen met veel wiskunde en/of wetenschappen.

Je bent voorbereid voor een opleiding in de economische, taalkundige en andere alfawetenschappelijke richtingen.

Scroll naar boven