Grieks - Wiskunde

Cultuur en literatuur interesseren je? Heb je een kritische kijk op de wereld? Het Grieks brengt je in contact met de meesterwerken van de Griekse literatuur. Je reflecteert over taal en leert dat de Griekse auteurs de grondleggers zijn geweest van literaire genres die in het Westen voor het eerst tot bloei zijn gebracht.

Ben je goed in abstract en analytisch denken? Voel je je thuis in de wereld van structuren, symbolen, modellen en abstracties? De wiskunde bereidt je voor op wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs. Daarnaast zal je de wiskunde ook gebruiken om abstract te leren denken. Er worden bewijstechnieken aangeleerd,  de fundamenten van de wiskunde (verzamelingen, logica ...) worden meer benadrukt zodat de leerstof niet enkel meer in het teken van concrete toepassingen staat.

Met het nodige doorzettingsvermogen en een portie zelfdiscipline is dit beslist de juiste richting voor jou! Ze biedt jou een evenwicht tussen de exact wetenschappelijke en verbaal-literaire component.

Door het aanleren van een abstracte en gestructureerde manier van denken biedt deze richting voldoende bagage voor alle wetenschappelijke richtingen zoals bio-ingenieur, handelsingenieur, geneeskunde,... Ook talenstudies of studierichtingen in de brede sector van de humane wetenschappen vormen geen probleem.

Scroll naar boven