Latijn - Wiskunde

Je wil een sterke wiskundige basis? Je hebt veel interesse voor taal en cultuur? En je doet graag Latijn? Dan is Latijn-Wiskunde een prima richting voor jou.

Het vak Latijn brengt je in contact met de rijke literatuur van een cultuurtaal die aan de oorsprong staat van de Romaanse talen.

Je bestudeert ook teksten die van groot belang zijn voor een beter begrip van de huidige maatschappij en cultuur. Je leest poëtische, historische, filosofische, retorische en juridische teksten. Je wordt taalgevoeliger, je taalgeheugen werkt efficiënter en vlugger. Je leert op die manier in het Nederlands en in de moderne vreemde talen moeilijke woorden en ingewikkelde redeneringen ontwarren. Je leert heel nauwkeurig en methodisch werken.

De wiskunde bereidt je voor op wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs. Daarnaast zal je de wiskunde ook gebruiken om abstract te leren denken. Er worden bewijstechnieken aangeleerd en de fundamenten van de wiskunde (verzamelingen, logica ...) worden meer benadrukt zodat de leerstof niet enkel in het teken van concrete toepassingen staat.

In deze richting krijg je een degelijk pakket wiskunde. Dan is een keuze voor opleidingen met een sterke component wiskunde ook mogelijk. Voor de hand liggende keuzes zijn onderwijs, verpleegkunde, elektronica-ict, landmeting, luchtvaarttechnologie, en geschiedenis, geneeskunde, farmaceutische wetenschappen, ingenieurswetenschappen, rechten, biomedische wetenschappen, wiskunde, fysica en sterrenkunde, informatica, industriële wetenschappen, ingenieurswetenschappen, architectuur, … .

Scroll naar boven