Slagerij - Fijnkosttraiteur

Een onmisbare competentie vandaag de dag is het voortdurend kunnen inspelen op de vragen en behoeftes van de klanten en de gasten. Veel slagers leggen zich daarom toe op koude en warme bereidingen en producten. Zij specialiseren zich hierin en komen op die manier tegemoet aan de hedendaagse noden.

Wil je je specialiseren in traditionele koude en warme, seizoensgebonden bereidingen, buffetten op basis van verschillende grondstoffen én inspelen op nieuwe tendensen, dan zit je hier goed.

Je wordt uitgedaagd om een eigen creatieve visie te ontwikkelen, met de nodige aandacht voor gezond en ethisch verantwoord voedsel.

Na dit specialisatiejaar heb je alle noodzakelijke getuigschriften om je als zelfstandige slager-traiteur of als vleesgroothandelaar te vestigen. Je bent ook opgeleid om leiding te geven in vlees – en vleeswarenbedrijven, o.a. als zelfstandig gerant, afdelingschef, groepschef, kwaliteitsverantwoordelijke, productieverantwoordelijke, erkende vleesclassificeerder in slachthuizen…

Scroll naar boven